Zoli Szingapúrban és Balin

Zoli Szingapúrban és Balin

Bali, Kuta, szörfiskola, Nusa Dua

2018. január 24. - Zolek81

Amiért tényleg megérte Kutára jönni az a szörfözés, rengeteg iskola/maszek (főleg helyi arcok) tanár és kölcsönző van - ha magadtól akarsz próbálkozni már napi 1.000 forintnak megfelelő rúpiáért bérelhetsz deszkát.

Ismerősök tanácsára én a Pro Surf Schoolba iratkoztam be egy három napos kezdő oktatásra, bárhol nézelődtem nekik voltak a legjobb értékeléseik és persze fontos szempont volt hogy 10 perc sétára van a szállásomtól. Mindenképp érdemes a weboldalukon előre lefoglalni (és kártyával előre kifizetni) mert az utcáról besétálva jóval magasabb árat mondanak, kb. 6-9.000 forint közötti összegre jön ki egy napi oktatás attól függően hogy mennyire előre foglaljuk le.

http://prosurfschool.com/

suli1.jpg

suli2.jpg

Az is nagy előnye ennek a sulinak hogy saját medencéje van ahol az alapokat lehet gyakorolni mint a felállás a deszkán vagy az ülve fordulások, evezés... tényleg mindent adnak ami kell (még naptejet is), van vízautomatájuk és kaptam egy szexi kék dresszt :)

surfschool2.jpg

A képzést az elméleti alapokkal kezdik és ezt (is) nagyon komolyan veszik, folyamatosan kellett koncentrálnom hogy lépést tudjak tartani az Angol szöveggel és nagyjából megértsem a hullámok dinamikáját, hogy figyelni kell a szélerősséget vagy hogy mik azok a hullám-fodrok vagy holt hullámok... sokkal bonyolultabb mint elsőre gondoltam volna. Az első nap egy dél-koreai lánnyal tanultunk ketten, a másodikon csatlakozott hozzánk egy Ír srác, Peter akinek már volt valami fogalma az egészről és tök jó fej volt és próbált segíteni amire mint kiderült szükségem is van, kb. az egész napot a vízben töltöttem - nem sokszor álltam meg a deszkán. Az oktatónk Jim egy hihetetlenül türelmes, nyugodt arc (mondjuk itt a legtöbb ember ilyen) egész nap a vízben volt, fogta a deszkáinkat és segített az elindulásnál.

A helynek van még egy extra szolgáltatása, egy fotós srác követ a partról és lő képeket amiket megvehetsz (brutális méretű objektívvel dolgozik) itt egy válogatás azokból amiken (nagyjából) a deszkán vagyok :)

A harmadik nap elvittek minket egy kisbusszal Nusa Dua-ra ami Bukit Badung félszigetén található nyaralóövezet, a zsúfolt, koszos és zajos (de viszonylag olcsó) Kutával ellentétben ez a hely tényleg a luxusra van kihegyezve, minden nagyon tiszta és rendezett / a part is makulátlan (minden hotelnek saját "strandja" van) szemetet csak elvétve látni. Sok időn nem volt körbenézni mert egyből lementünk a partra és pakoltuk le a deszkákat, aznap kellett (volna) megtanulnom kievezni a nyílt vízre, elkerülni hogy ne sodorjanak el a nagyobb hullámok (felfordítod a deszkát és alábújsz amíg elmegy a hullám) majd magadtól elkapni egy megfelelő hullámot / felállni és kontrollálni a deszkát jobbra-balra fordulásokkal ... maradjunk annyiban hogy ez még tanulás alatt van :)

A telefonom (és minden cuccom) a szörfiskolában maradt elzárva úgyhogy erről a helyről saját képeim nincsenek de itt van néhány neten talált mutatóba, tényleg nagyon szép volt a part:

nusa-dua_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zolibalin.blog.hu/api/trackback/id/tr3513599551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Embergyermek 2018.01.25. 08:19:07

A legideálisabb hely megtanulni a szörfözést!
#jókaképek

Zolek81 2018.01.25. 08:24:27

Köszönöm, egyelőre bénázok sokat de még kitart a lelkesedés / nyomatom :)
süti beállítások módosítása