Zoli Szingapúrban és Balin

Zoli Szingapúrban és Balin

"Kalandos" búcsú Szingapúrtól és utazás Balira, az első szállásom

2018. január 21. - Zolek81

A tegnapi Sentosas strandprogram után kicsit megpirulva és hullafáradtan estem be az ágyba hogy jól kialszom magam a másnapi repülés előtt, ez jól is ment amíg hajnali kettőkor meg nem szólalt a tűzjelző ... a fejemtől két méterre, mindegy ez nem vicc úgyhogy az egész vendégsereg (félálomban és elég morcosan) kitódult az utcára majd 20 perc várakozás mire kiderült hogy téves riasztás, lekapcsolták.

Innentől olyan túl mélyen nem tudtam visszaaludni de azért próbáltam pihenni, kiderült hogy 9 dollárért (kb. 2.000 forint) lehet kérni kisbusszal transzfert a reptérre ami egyrészt kényelmes volt másrészt az indiai sofőr (mik vannak) tört angolsággal de szívesen mesélt a mindennapi életükről, lakáshelyzetről, megélhetésről, bérekről ... ezt majd egy külön bejegyzésben tervezem összegezni.

A szingapúri reptér 4-es terminálját kifejezetten a fapadosoknak építették, nagyon nagy, nagyon látványos és hipermodern / megcsinálták szinte teljesen önkiszolgálóra, kinyomtatod a web-checkint, feladod a csomagodat és te szkenneled be az útlevelet majd ujjlenyomatot vesz és fényképez a rendszer :) elsőre nem ment minden magától de rengeteg "hostess" van ott segíteni akik egész jól beszélnek Angolul, másodszorra már sima ügy lesz egyedül is:D

A repülés az AirAsia-val teljesen eseménytelenül telt, korrektek és udvariasak voltak de semmi extra (kb. mint a WizzAir) 2,5 óra alatt Balin voltunk.

A reptéri taxizást már tavaly (úgy-ahogy) megismertem, most nem volt kedvem a tömegben alkudozni úgyhogy kisétáltam a terminálról majd pár száz méterre ott álltak a motoros maszek "taxisok", kb. 1.000 forintnak megfelelő rúpiáért elhoztak egy sport Suzukival, először néztem is hogy mi lesz a hátizsákommal de a srác szó nélkül feldobta maga elé, Én felültem mögé és 10 perc múlva a szálláson voltunk (a dugóknál az egész sort kielőzve mentünk előre).

A Suka Beach Inn a főváros (Denpasar) Kuta kerületében van ami amolyan szórakoztató-negyed féleség; eléggé zsúfolt, hangos és koszos de van egy hangulata :) a vízpart nem kifejezetten strandolásra hanem inkább szörfözésre alkalmas, meglátjuk hogy hétfőn-kedden mit produkálok a szörfsuliban :)

Tavaly Zsófival és Bálinttal laktunk már ebben a hotelben, eléggé egyszerűek a szobái (nincs TV és légkondi) viszont olcsó, egész jó a reggeli és gyönyörű a medencéje:

A bejegyzés trackback címe:

https://zolibalin.blog.hu/api/trackback/id/tr6113592087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Embergyermek 2018.01.23. 09:21:06

Szarazéletmi? :)
Nagyon jó látni hogy ilyen klafa helyeken jársz. Csak így tovább.
Egy észrevétel (és nemvagyoknyelvtannáci): a "magam" és a "héTfőn-kedden" kis betűvel is jó lesz :D.
Béke.P.
süti beállítások módosítása